top of page

Rólam

Jagicza Mariska vagyok a Virágszirom kézműves vállalkozás alapítója.

Az Úrtól kapott szolgálatom célja, hogy a gyönyörű, saját kézzel gyűjtött majd préselt virágokból készített alkotások örömet, boldogságot szerezzenek, és mindemellett az, hogy tovább tudjam adni velük az evangéliumot! Hálás vagyok, ha ezek a termékek eljuttatják az Örömhírt mindazokhoz, akik Uruknak vallják Jézust, és azoknak is, akik még nem ismerik őt.

Ez egy kalandos út, tele felfedezésekkel, örömökkel, áldásokkal és természetesen kihívásokkal.:)

A virágok képesek jókedvre deríteni, szívünket átmelegíteni, a hétköznapokat ünneppé tenni és segítenek kedves emberekre emlékezni. Milyen jó lenne minél tovább csodálni ezeket!  A préselés nagyszerű módszer a virágok szépségének, érzelmi értékének megőrzésére.

A saját kezűleg préselt virágokból nagy gondossággal és sok-sok szeretettel készített kézműves képeslapok, könyvjelzők, faliképek, noteszok kiváló ajándékok lehetnek családtagjaid, barátaid, kollégáid, kedves ismerőseid vagy saját magad számára.

A virágok dekorálnak, díszítenek, de az alkotások valódi értékét Istennek az Igéje adja!

Hosszas csendességben, imádságban az Úr vezetését keresve végül 2017-ben indult vállalkozásom, amely nem csupán egy vállalkozás, de küldés, elhívás! Egy misszió, amely keretén belül valódi préselt virágokból kezdtem el dísz-és ajándéktárgyakat készíteni. Faliképeket, képeslapokat, könyvjelzőket, noteszokat. A virágokat magam nevelgettem, gyűjtögettem, vagy a családtagjaimtól kaptam, s magam is préseltem le, hogy utána elkészülhessenek a termékek. Ez a munkám kreatív része, s az elhívás, az evangélium továbbadásának része pedig az, hogy a képeslapokra és a többi termékre a préselt virágok mellett bibliai Igék kerültek. Az elhívásom, a szolgálatom az Úrtól van, hogy munkámmal így tudjam az Örömhír terjedését szolgálni.

A világ erős vonzásában Isten Igéje adhat stabilitást, erőt és növekedést. Isten beszédét megismerni, szívünkbe zárni, általa növekedni. A Biblia a kulcs, Jézus Krisztus a kulcs! Képeslapjaim, kártyáim, faliképeim, minden amit készítek nemcsak ajándéknak való, de segíthet szívünkbe vésni egy-egy igeverset is. Kívánom, hogy sokunknak és minél többünknek legyen lelki kincsé és létszükségletté Isten éltető igéje!

viragszirom.hu

Az indulást követően körülbelül másfél évvel új technikával kezdtem el dolgozni, mely lehetővé tette a nagyobb mennyiségben történő előállítást és a tartósabb megjelenést. Ebben a technikában a préselt virágokat digitalizálom, és már számítógépen történik a grafikák összeállítása. Tehát a virág alapanyag előkészítése továbbra is a kezeim között történik, majd a feldolgozás, a grafikák megtervezése, végül annak összeállítása. A képeslapjaink, faliképeink és minden további termékünk ezután nyomdába kerül, és gondosan kiválasztott, jó minőségű 300 grammos kreatív kartonra nyomtattatjuk.  A bibliai Igék mellett most már különböző egyházi és világi ünnepekre is készítünk képeslapokat és kísérő kártyákat.
 

Talán feltűnt kedves látogató, hogy az oldal elején olvastál egy mondatot: "Uram segíts!". S az oldalak végén olvastál egy másik mondatot: "Soli Deo Gloria". Nem véletlen. :-) 

Minden dolgunkban kérjük az Úr segítségét, mert csak Vele tudjuk győzelemre vinni ügyeinket. És minden elvégzett munka egyedül az Úr dicsőségére legyen és a Ő dicsőségéből lehet!

Nemrég olvashattam egy történetet J.S. Bach zeneszerzőről.

"Tudtad, hogy Johan Sebastian Bach elvesztette a kislányát, majd három fiát, aztán a feleségét? Aztán újraházasodott, majd második feleségével, Anna-Magdalénával együtt további négy lányát és három fiát veszítette el. Tizenegy szeretett gyermeküket...
Sok kutatót foglalkoztat a kérdés: hogyan tudta Bach feldolgozni ezeket a veszteségeket? Hogyan nem állt le a légzése, hogyan nem állt le a szíve? És ami a legfontosabb: hogyan tudott továbbra is zenét írni? Kantáták, csellószvitek, misék, koncertek... 
A legszebb zene, amit a világ hallott. 
Tudják, hogyan csinálta? A játék végén mindig azt írta, hogy "Soli Deo gloria" (Egyedül Istené a Dicsőség), az elején pedig "Uram segíts". 
Ezért lehet imádkozni Bach zenéje közben, mert a zene maga az imádság. Bach zenéje egy beszélgetés az ember és Isten között."​​

Bach is az Úrból merített erőt, s a zenéjével dicsőítette Urát. Én is az Úr kegyelme által végezhetem szolgálatomat, kérhetem hozzá Tőle az erőt. Csak én a teremtett világ szép virágait komponálom egybe.

SOLI DEO GLORIA!

Szeretettel,

Jagicza Mariska :)

Falikép2
Falikép2

Igés faliképek valódi préselt virág grafikákkal.

press to zoom
Pünkösdi
Pünkösdi

A teremtett világ.... virág.

press to zoom
Falikép1
Falikép1

Igés faliképek valódi préselt virág grafikákkal.

press to zoom
Falikép2
Falikép2

Igés faliképek valódi préselt virág grafikákkal.

press to zoom
1/11

Nézd meg a munkámról készült rövid riportfilmet itt: 

https://www.facebook.com/ViragsziromMariska/videos/1531892820283877

Soli Deo Gloria

bottom of page