Az ajándékozás szabályai - a virág


Összegyűjtöttem néhány hasznos, alapvető ötletet, tanácsot, ami segítségünkre lehet, ha virágcsokrot szeretnénk vásárolni.


Nem mindegy, hogy kinek vásároljuk, milyen alkalomra vesszük. Más virág, más színek, más méretek, stílus dukál, ha a szerelmünknek vásárolunk Valentin napra, ha Nőnapra készülünk, esetleg Anyák napjára köttetünk egy szép bokrétát.

Fontos lehet, hogy tudjuk, mi a kedvenc virága a megajándékozottnak, mit nem szeret, mely színeket kedveli...stb.


Csak ebből a néhány példából is jól látható, hogy bizony érdemes megfontolni, hogy mit szerzünk be!:)


A virágcsokor tíz szál alatt mindig páratlan számú virágból álljon, és soha ne legyen túldíszített. Hiszen a virág maga a dísz!

A selyempapírt, amibe szállítottuk a csokrot, mindig vegyük le a csokorról, mielőtt átadnánk azt.

Figyeljünk a virágok jelentésére, és így válasszuk ki azt a csokorhoz. Pl. vörös rózsát inkább csupán szerelmünknek válasszunk, ne egy kollégánknak, mert még a végén kínos helyzetbe kerülhetünk.:)

Kedveltek a vegyes virág csokrok, mert vidámak és szépek, változatosak, de ha elegáns csokrot szeretnénk, akkor az egyféle virágból köttessük meg az ajándékcsokrot.


A színek megfelelő kiválasztására is érdemes odafigyelnünk, mert a színek jelentése, szimbolikája is meghatározza a kész csokrot.

De nézzük is meg az egyes színek jelentését a virágkötészetben.


Fehér: ünnepélyes, nyugodt hatású szín, ami erkölcsi tisztaságot, tökéletességet sugall. Vannak országok, ahol a gyász színe a fehér.

A fehér színt inkább fiatalnak, távoli hozzátartozónak válasszunk.


Fekete: sötét, nehéz, élettelen szín, ami ünnepélyes, elegáns, komoly, de egyúttal komor szín is. A fájdalom, a szomorúság, a gyász színe.


Vörös: ez egy aktív, tüzes szín. Jelképe a mozgalmasságnak, a szenvedélynek, az életerőnek, harcnak, de emellett legismertebben a szerelem, szenvedély szimbóluma.

Ezt a színt közeli hozzátartozónak ajánlják.


Narancs: meleg és élén szín, mely serkentőleg hat ránk. A Nap színe, jelképezi a házasságot, az életörömet.


Sárga: fénylő, könnyű, világos szín, ami élénkítő hatású. A nyíltságot, fiatalságot, az optimizmust szimbolizálja, de más aspektusban az irigység, hamisság is hozzá kapcsolódik, ha rikító árnyalatait nézzük.


Zöld: ez egy életközeli, üdítő szín, mely kifejezi a természetességet, és nyugtató hatású. Hozzá társítható a csend, a nyugalom. A zöld a remény sízne, de ezen felül a féltékenység színe is (zöldszemű szörnyeteg).


Kék: hűvös, csendes, tiszta szín, mely nyugodt és passzív hatású. Jelképe az anyaságnak, a szabadságnak, szimbolizálja a békét, a lelki szeretetet is.

Tökéletes választás, ha férfinak készül egy csokor.


Ibolya: ez egy mély és nehéz, komoly szín, mely ünnepélyes hatású, inspirálólag hat ránk, de titokzatos is egyúttal. Jelképe a hitnek.

Az ibolya színt idős hölgyek csokraihoz válasszuk.


​A nők mindig szívesen vesznek virágcsokrot, vagy csupán egy szál virágot is akár maguknak otthonra, akár figyelmességből egy családtagnak, kedves ismerős, szomszéd, barát számára.


A virág a nők lelkének felüdülést és örömet okoz, ezért ragadjuk meg az adódó lehetőséget, és ne legyünk restek virágot vásárolni! :)


Ha pedig tartós virág ajándékot szeretnénk, mert jeles alkalomról van szó, vagy mert csak szeretnénk hosszan gyönyörködni a virágok csodálatos szépségében, akkor kiváló lehetőség a préselt virágokból készített dísz, mert ezek a virágok már nem hervadnak el, így változatos és tartós virág ajándékokkal örvendeztethetjük meg a megajándékozottat.

A www.viragszirom.hu oldalon Te is választhatsz a valódi préselt virágokból készített ajándék ötletek közül! :)

#préseltvirágfalikép #virágajándék #kereszténykézművesajándék #virágművészet #kézművesajándék #ajándékvirág #préseltvirág #préseltvirágajándék #kézművesvirágajándék #pressedflowercard #pressedflowerart #pressedflowerpicture #pressedflower #pressedflowergift #virágcsokor #csokorkötés #ajándékcsokor

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook