Indítsuk útjára a képeslap küldés reneszánszát!Ma már az élet szinte összes területére betört a digitális forradalom. Egyre inkább online éljük az életünket. Mind több okos eszköz áll nap mint nap a rendelkezésünkre, és végez el helyettünk sok-sok olyan dolgot, melyeket régen nem a gépek, hanem mi emberek végeztünk el. Legyen ez az okos eszköz akár a számítógép, laptop, tablet, vagy a mobiltelefon, de már itt vannak az okos tévék, okos órák is.


Eleink idejében kissé másként működtek a dolgok a mindennapokban. De mire is gondolok? Például az egymással törődés egyik szép kifejezési formájára, mely ma már csak mint partra vetett hal hánykolódik, és csak helyenként tűnik fel, de sokkal inkább már a feledés homályába merült. Pedig milyen szép gesztus, milyen egyszerű, mégis hatásos módja ez a törődésünk, szeretetünk, odafigyelésünk kifejezésére.


Szüleink, nagyszüleink még előre tervezve választották ki, vették meg, írták meg és küldték el postai úton a közelebbi vagy távolabbi rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek szánt köszöntéseket, üdvözléseket újra meg újra, minden évben, évtizedeken keresztül. Ez egy másfajta működést, másfajta életet feltételezett, hiszen előre kellett gondolkozni. Falinaptárban, határidőnaplóban, vagy fejben tartották nyilván azokat az eseményeket, alkalmakat, ünnepeket, amikor is képeslapot küldtek. A postai átfutás is időbe telt, ugye ezt is kalkulálták, így akár hetekkel korábban küldték el a lapot. Ennyivel előbbre gondolkoztak, mint talán tesszük mi ma. Hiszen… Ma csak csipog a telefonunk, és jelzi, hogy aznap kinek kell „dobnunk” egy sms-t.

Bepötyögjük az üzenetet pillanatok alatt, sokszor már ékezet nélkül, a magyar helyesírás szabályait felrúgva, majd elküldjük, és kész. Gyors, olcsó, egyszerű, kényelmes, kézenfekvő. Nem kér már belőlünk annyit. De ha belegondolunk kicsit ebbe, akkor azért – legalábbis számomra – az olvasható ki, hogy míg régen hetekkel korábban, és 1-2 percnél hosszabb időráfordítással, úgy ma egy egyszerű ujjmozdulattal, akár egy percen belül „letudjuk” a törődést, a köszöntést, az odafigyelést. Csak úgy futtában. De én még mindig azt gondolom, hogy a rászánt idő, a meghozott áldozat, a saját kézírás tartalmasabb és értékesebb, mint egy kutyafuttában elküldött sms, amire talán már a napi rohanás közepette fél óra múlva nem is emlékszünk. Én még mindig azt is gondolom, hogy a kézzel írott képeslap személyességét semmi nem pótolja!

Itt a Virágsziromnál azért is döntöttünk úgy, hogy a valódi virágból készített egyedi kézműves termékek közé felkerül a képeslap is, mert ez még mindig egy igazán remek ajándék. Szeretném hinni, hogy ahogy mindenféle stílus vissza jön a divatba újra meg újra – zene, öltözködés, úgy a képeslap küldés is újra mindennapjaink része lehet.


A mi mottónk tehát ez: Küldj Te is képeslapot! 💌

Itt a Virágsziromnál sok szép és egyedi, valódi préselt virágokból készített kézműves képeslapot vásárolhatsz! Látogass el hozzánk! www.viragszirom.hu

Indítsuk útjára a képeslap küldés reneszánszát!

Legyen a képeslap küldése is egy újra felfedezett érték!

Szeretettel,

Virágsziom

Marisk
#kereszténykézművesajándék #virágajándék #virágművészet #préseltvirág #kézművesajándék #pressedflowerpicture #ajándékvirág #pressedflowerart #préseltvirágfalikép #dísznövény #dísznövények #növényekgondozása #növényekápolása #fényhatásaanövényre #dísznövényismeret #dísznövénygondozás #cserepesnövényekgondozása #Ficus #Gumifa #Vízipálma #öntözés #locsolás #locsolóvíz #esővíz #kaktuszok #pálmák #páfrány #páfrányok #virágszirom #Virágszirom #értékesajándék #tartósajándék #orchidea #Bálintgazda #Madársisakorchidea #Madárfészekorchidea #Boldogasszonypapucsaorchidea #Lepkeorchidea #Phalaenopsis #Csónakorchidea #Cymbidium #Kosborfélék #orchideagyűjtők #orchideakertészet #ajándék #Árvácskaorchidea #Miltonia #Vanilia #Vanília #SzéchenyiPál #Cymbidiumensifolium #Anyáknapja #Nőnap #Születésnap #születésnapiajándék #Anyáknapiajándék #Nőnapiajándék #virágszriom #viragszirom #Viragszirom #levendula #levendulatea #levendulássütemény #levenduláskeksz #levendulaparfüm #levendulakrém #levendulavirág #Provance #Tihany #tihanyiapátság #pannonhalmiapátság #Pannonhalma #levenduláskrémes #levendulaméz #Virágsziromwebshop #Görögország #Franciaország #Anglia #Európa #BitteraGyula #ehetővirág #krizantém #árvácska #körömvirág #rózsa #szegfű #ibolya #organikusétkezés #hibiszkusz #jázmin #csipkebogyó #som #bazsalikom #ételallergia #ételintolerancia #egyediajándék #kézműveskeresztény #kereszténykézműves #különlegesajándék #ajándékbolt #igésajándék #kézművesség #igésképeslap #keresztényképeslap #képeslapküldés #képeslapküldés #egyediajándékmindenalkalomra #keresztényajándé #keresztényajándék #keresztényajándékok #kereszténywebáruház #kézműveswebáruház #kereszténywebshop #kézműveswebshop

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook