Házassági évfordulók szezonja :)


A tavasz kezdetével és a nyár beköszöntével nem csak az esküvői szezon indul be, hanem annak következménye :), a házassági évfordulók szezonja is. :)


Ezek a szépségek pont egy-egy ilyen alkalmat tettek ünnepélyesebbé a napokban, így a Virágszirom is részese lehetett Isten ajándékának, a házasságnak a megünneplésében, amiért nagyon hálásak vagyunk!Ha egy házasság úgy épül fel, ahogy egy ház, akkor az alapokkal kell kezdeni, és akkor ugyanolyan fontos az alapozás a házasságban, mint egy ház megépítésében. Sajnos azért van olyan sok rossz házasság, mert az alapozást sokan kihagyják. Az nem látványos, nem tetszetős, az több munkával jár, és kockázatokkal is persze. Ott a mélyben kell ásni, oda sok követ meg betont kell beépíteni, mert ezek nélkül nem lehet úgy megismerni egymást, és nem lehet úgy felelősen egymás mellett dönteni egy életre, hogy abból ne tragédia szülessen.

Ha ezt megspórolják a fiatalok, annak megvan a következménye. Mintha a fűre kezdené el rakni valaki a falakat, vagy a kőszikla helyett egy homokdombra. És sajnos, hogy szinte törvényszerű, hogy azután az történik, amit Jézus a Hegyi beszédben mond: Fújnak a szelek, jön az árvíz, beleütköznek a házba és nagy lesz annak a romlása. De amelyik a biztos alapokra épült, ahol rászánták az időt és az energiát a fiatalok, ahol felelősen döntöttek a tartós és stabil elköteleződés mellett, ott lesz a házasság viharálló és teherbíró. De ennek feltételei vannak.

A keresztény fiatalokban, az emberekben bizony sokféle téves elképzelés él a párválasztással kapcsolatban. Sokan nem tudják, hogy a Biblia világosan elénk adja az alapvető szempontokat. Amire nagyon nagy szükség van még a párkeresésben is az az Istenbe vetett bizalom. Ha tudunk Isten iránti bizalommal, imádkozva tekinteni a párkeresésre, majd pedig az ismerkedésre, akkor jó úton járunk egy életen át tartó, boldog házasság megalapozásához.

Erre talán sokan szkeptikusan reagálnak, nem hiszik, hogy ez így működik, pedig ha utána nézünk, léteznek boldog házasságok, tartós házasságok. Ez persze nem azt jelenti, hogy a házastársak között nincsenek súrlódások, nézeteltérések, gondok, mert vannak. Csak egészen másként tudnak nekilátni annak megoldásához. És ez nagy különbség!


Mit jelent alapozni? Megismerni egymást. Beszélgetni. Megismerni a másik gondolatait, ízlését, hitét - ha van. Időt tölteni együtt. Figyelni, kérdezni, kíváncsinak lenni. Látni a másikat jó pillanataiban, és látni kevésbé jókban, ha például mérges, vagy elkeseredett vagy fáradt, kimerült. Mert így tudjuk igazán, hogy mire készülünk fel együtt. Egyszerűen nem éri meg ezeket lespórolni, vagy csak a kevésbé felelősségteljes részekre hagyatkozni az ismerkedésben. Mert annak előbb utóbb fájdalom a vége.

Olyan nagy felelősség, hogyan kezdünk bele a közös életbe, hogy kivé lesz mellettünk a társunk. Hogy vajon valóban a társunk-e úgy, ahogy Isten szánta az nekünk!?

A házasság is Istentől kapott ajándék. A szeretet a központja, s nem a vádaskodás, a csatározás, a harcok, a hazugságok. A szeretet.

S ezt a szeretetet minden évben meg is lehet méltóképpen ünnepelni, hálát adni érte, és menni tovább ezen az úton!

Ha te is szeretnéd házastársadat meglepni egy egyedi házassági évfordulós ajándékkal, és ezzel kifejezni az iránta való szeretetedet, megbecsülésedet, tiszteletedet és háládat, akkor keress, válogass és vásárolj kedvedre a weboldalunkon: ==>> www.viragszirom.hu


Isten éltessen minden évfordulójukat ünneplő házaspárt!

Szeretettel,


Virágszirom Mariska

#kereszténykézművesajándék #virágajándék #virágművészet #préseltvirág #kézművesajándék #pressedflowerpicture #ajándékvirág #pressedflowerart #préseltvirágfalikép #dísznövény #dísznövények #növényekgondozása #növényekápolása #fényhatásaanövényre #dísznövényismeret #dísznövénygondozás #cserepesnövényekgondozása #Ficus #Gumifa #Vízipálma #öntözés #locsolás #locsolóvíz #esővíz #kaktuszok #pálmák #páfrány #páfrányok #virágszirom #Virágszirom #értékesajándék #tartósajándék #orchidea #Bálintgazda #Madársisakorchidea #Madárfészekorchidea #Boldogasszonypapucsaorchidea #Lepkeorchidea #Phalaenopsis #Csónakorchidea #Cymbidium #Kosborfélék #orchideagyűjtők #orchideakertészet #ajándék #Árvácskaorchidea #Miltonia #Vanilia #Vanília #SzéchenyiPál #Cymbidiumensifolium #Anyáknapja #Nőnap #Születésnap #születésnapiajándék #Anyáknapiajándék #Nőnapiajándék #virágszriom #viragszirom #Viragszirom #levendula #levendulatea #levendulássütemény #levenduláskeksz #levendulaparfüm #levendulakrém #levendulavirág #Provance #Tihany #tihanyiapátság #pannonhalmiapátság #Pannonhalma #levenduláskrémes #levendulaméz #Virágsziromwebshop #Görögország #Franciaország #Anglia #Európa #BitteraGyula #ehetővirág #krizantém #árvácska #körömvirág #rózsa #szegfű #ibolya #organikusétkezés #hibiszkusz #jázmin #csipkebogyó #som #bazsalikom #ételallergia #ételintolerancia #egyediajándék #kézműveskeresztény #kereszténykézműves #különlegesajándék #ajándékbolt #igésajándék #kézművesség #igésképeslap #keresztényképeslap #képeslapküldés #képeslapküldés #egyediajándékmindenalkalomra #keresztényajándé #keresztényajándék #keresztényajándékok #kereszténywebáruház #kézműveswebáruház #kereszténywebshop #kézműveswebshop #tavasz #tavaszivirágok #tavaszivirágcsokor #jácint #nárciusz #tulipán #kankalin #primula #hóvirág #gólya #fecske #kikelet #Húsvét #JézusKrisztus #megújulás #újlehetőség #lehetőség #Barka #barka #kecskefűz #fehérfűz #fűz #fűzfa #fűzfakoszorú #fűzfakoszorú #koszorúalap #húsvétikoszorú #fűzfakosár #keresztényünnep #pálmaág #Virágvasárnap #Húsvéthétfő #Nagycsütörtök #Nagypéntek #böjt #Jeruzsálem #vessző #tüzifa #tűzifa #kosár #faedény #sportszer #gyufa #csónak #fogvájó #fogpiszkáló #papíripar #rakodólap #rétegeltlemez #salixcaprea #tavaszvárás #remény #húsvét #feltámadás #Jézus #Krisztus #passover #nagyhét #Pálapostol #Ézsaiás #IstenFia #Efézusilevél #kézzelkészült #igényesajándék #handmade #műhely #műhelyszemle #műterem #fotózás #műteremfotózás #fényképezés #fényképező #fényképezőgép #kamera #camera #termékfotózás #termékfotózás #házasság #házasságiévforduló #évfordulósajándék #ajándékházasságiévfordulóra #házasságkötés #házasságialapok

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook