Születésnapodra

Születésnap. Mi is ez valójában?

Ezt mondja például Arany János:

"Élj soká! és legyen élted,

Mint derűs nap, tiszta, víg,

Mely piros hajnalból támad

S ismét abban áldozik."

Így említi egy művében Weöres Sándor:

"Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned.

Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél.

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra."

De a születésnap megihlette e pár sor erejéig Ernest Hemingway -t is:

"Nem tudom, mit rejt a sorsod,

mosolyt hoz-e vagy könnyeket.

Tanuld meg hát feledni a rosszat,

s őrizd meg a boldog perceket."

Sok író, költő, gondolkodó ragadott tollat és papírt, és írt hosszabb vagy rövidebb költeményt, feljegyzést erről az ünnepről. Erről az ünnepről, ami amíg élünk itt a földön minden évben eljön. S, ahogy haladunk előre életünk történetében, egyre inkább arra eszméltet rá, hogy mi is az életünk célja, értelme. Honnan jövünk, s hová tartunk. Szeretnénk ezt az időt, ezt az utat értelemmel, tartalommal megtölteni, hogy amint gyűlnek a tortán a gyertyák, úgy legyen egyre több emlék, egyre több élmény, tapasztalat, mesélni való, emlékezni való.


Egy születésnap alkalmával, mikor a család körbe üli az asztalt, amikor elfújjuk a gyertyákat a tortán, és azt majszolgatva beszélgetünk, az ilyen alkalmakkor álljunk meg egy kicsit. Legalább ilyenkor. Álljunk meg, és tekintsük át életünket. Úgy élünk, ahogy tényleg szeretnénk? Azt tesszük, az köti le a napjainkat? Töltünk elég időt Istennel? Töltünk elég időt a szeretteinkkel? Töltünk elég időt csendben? Tudunk igazán szeretni? Odafigyelni? Segíteni? Megélni és átélni az életet?

Számadás.De az évről évre beköszöntő születésnapok megünneplésével azt fejezzük ki, hogy életünknek van értelme. Ez az ünneplés egy öröm lehet, egy életöröm lehet. Ünnepeljünk úgy, hogy közben mondjunk igent az életre. Örüljünk neki és becsüljük meg. Hiszen az életünk ajándék.

Tudom, hogy a sok nehézség és küzdelem közben, ami életünk során ér minket, nem mindig tudjuk ezt vagy akarjuk így gondolni vagy érezni. De azért megéri legalább megpróbálni, s ha megy, akkor valóban ünneppé válik a születésnap!


Milyen jó, milyen áldás és micsoda ajándék, ha ezt az ünneplést társaságban élhetjük át. Családunkkal, szeretteinkkel, barátainkkal. Ez is erősíti a kötődésünket egymás felé, segít kapcsolatban, sőt jó kapcsolatban maradni egymással, új élményeket szerezni, hogy majd azok emlékekké váljanak.


Ezeket a szeretetben együtt töltött időket szeretnénk mi is itt a Virágsziromnál még ünnepélyesebbé tenni akár neked is!

A valódi virágokból, amiket lepréselünk egyedi ünnepi köszöntő képeslapokat készítünk, amely kedves és emlékezetes kiegészítője lehet egy szülinapi ajándéknak!

De elkészítjük szívesen az ajándékot is. Van egy kedvenc idézete az ünnepeltnek, egy mondás, ami szép emlék számára, esetleg a kedvenc bibilai igéjét szeretnéd neki ajándékozni? Mindezeket virágokkal díszítve, képkeretbe foglalva örök emlékként adhatod ajándékba. Mert aki virágot ajándékoz, a szívét adja ajándékba!

Nézz szét nálunk, s válassz a már elkészült ajándéknak valókból, de keress az elérhetőségeinken, s mi elkészítjük neked a személyre szabott ajándékot is!


www.viragszirom.hu


Szeretettel,


Virágszirom Mariska

#kereszténykézművesajándék #virágajándék #virágművészet #préseltvirág #kézművesajándék #pressedflowerpicture #ajándékvirág #pressedflowerart #préseltvirágfalikép #dísznövény #dísznövények #növényekgondozása #növényekápolása #fényhatásaanövényre #dísznövényismeret #dísznövénygondozás #cserepesnövényekgondozása #Ficus #Gumifa #Vízipálma #öntözés #locsolás #locsolóvíz #esővíz #kaktuszok #pálmák #páfrány #páfrányok #virágszirom #Virágszirom #értékesajándék #tartósajándék #orchidea #Bálintgazda #Madársisakorchidea #Madárfészekorchidea #Boldogasszonypapucsaorchidea #Lepkeorchidea #Phalaenopsis #Csónakorchidea #Cymbidium #Kosborfélék #orchideagyűjtők #orchideakertészet #ajándék #Árvácskaorchidea #Miltonia #Vanilia #Vanília #SzéchenyiPál #Cymbidiumensifolium #Anyáknapja #Nőnap #Születésnap #születésnapiajándék #Anyáknapiajándék #Nőnapiajándék #virágszriom #viragszirom #Viragszirom #levendula #levendulatea #levendulássütemény #levenduláskeksz #levendulaparfüm #levendulakrém #levendulavirág #Provance #Tihany #tihanyiapátság #pannonhalmiapátság #Pannonhalma #levenduláskrémes #levendulaméz #Virágsziromwebshop #Görögország #Franciaország #Anglia #Európa #BitteraGyula #ehetővirág #krizantém #árvácska #körömvirág #rózsa #szegfű #ibolya #organikusétkezés #hibiszkusz #jázmin #csipkebogyó #som #bazsalikom #ételallergia #ételintolerancia #egyediajándék #kézműveskeresztény #kereszténykézműves #különlegesajándék #ajándékbolt #igésajándék #kézművesség #igésképeslap #keresztényképeslap #képeslapküldés #képeslapküldés #egyediajándékmindenalkalomra #keresztényajándé #keresztényajándék #keresztényajándékok #kereszténywebáruház #kézműveswebáruház #kereszténywebshop #kézműveswebshop #tavasz #tavaszivirágok #tavaszivirágcsokor #jácint #nárciusz #tulipán #kankalin #primula #hóvirág #gólya #fecske #kikelet #Húsvét #JézusKrisztus #megújulás #újlehetőség #lehetőség #Barka #barka #kecskefűz #fehérfűz #fűz #fűzfa #fűzfakoszorú #fűzfakoszorú #koszorúalap #húsvétikoszorú #fűzfakosár #keresztényünnep #pálmaág #Virágvasárnap #Húsvéthétfő #Nagycsütörtök #Nagypéntek #böjt #Jeruzsálem #vessző #tüzifa #tűzifa #kosár #faedény #sportszer #gyufa #csónak #fogvájó #fogpiszkáló #papíripar #rakodólap #rétegeltlemez #salixcaprea #tavaszvárás #remény #húsvét #feltámadás #Jézus #Krisztus #passover #nagyhét #Pálapostol #Ézsaiás #IstenFia #Efézusilevél #kézzelkészült #igényesajándék #handmade #műhely #műhelyszemle #műterem #fotózás #műteremfotózás #fényképezés #fényképező #fényképezőgép #kamera #camera #termékfotózás #termékfotózás #házasság #házasságiévforduló #évfordulósajándék #ajándékházasságiévfordulóra #házasságkötés #házasságialapok #AranyJános #WeöresSándor #ErnestHemingway #születésnap #születésnapiköszöntő #szülinapiajándék #születésnapitorta #szülinapitorta #torta #gyertya #emlék #élmény #érték #élet #ég #föld #öröm #jóság #költő #író #költemény #születésnapivers #szülinapivers #család #ünnep #ünneplés #ünnepség #tapasztalat #szerettünk #szeretet #kötődés #ünnepiköszöntő #virágok

Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook