January 3, 2019

December 20, 2018

December 14, 2018

Please reload

Recent Posts

Szüreti dömping a Virágsziromnál - 2. rész

June 26, 2018

 

Itt már történik valami! :)

És itt érkezünk el a trombita virághoz, pontosabban ahhoz, hogy elmeséljem mióta, hogyan és miért szeretem úgy használni a munkáimhoz.

 

 

A trombitafolyondár számomra megunhatatlan virág. Önmagában is csodaszép ez a hatalmas kúszócserje, kertünk igazi éke. :) Itt a Virágsziromnál pedig azért szeretem nagyon, mert igazán jól fel lehet használni a préselt virág képekhez, képeslapokhoz. Tudod, hogy mire szoktam ezt a virágot használni a képeim készítésekor?

 

Elmondom neked, de előtte még egy kicsit mesélek erről a szép nyári virágról. :)

Trombitafolyondár, vagy ahogy sokan ismerik még trombita virág. Egy kúszócserje, ami a szivarfélék családjába tartozik, és az Egyesült Államokból származik.

Ahogy már írtam is, igen kedvelt itthon is. Bő virágzású - júniustól egészen szeptemberig ontja sötét téglavörös színű virágait, csodás színeivel és méreteivel lenyűgözi a szemet.  Szereti a sok fényt és a meleget, de az idősebb, jól begyökeresedett példányok már eltűrik a szárazságot is. Így lényeges, hogy a kert napos részébe ültessük az ifjú példányokat! S, ha nagyon megszeretted az első trombita virágodat, és szeretnéd szaporítani, akkor ezt magvetéssel, továbbá gyökér-vagy zölddugványozással teheted meg.

Zárásként pedig egy nagyon fontos tudnivaló, főleg kisgyermekes családoknak! A növény levele és virága is mérgező! Legyünk tehát óvatosak vele!

 

 

Akkor vissza is ahhoz a témához, hogy miért szeretem annyira? :)

 

A Virágszirom műhelyében nap mint nap sok-sok szép préselt virágokkal díszített ajándék-és dísztárgyak készülnek. A virágok mindig inspirálnak, így minden egyes darabnál egy külön költemény születik meg.:) 2018-ban a "vázacsokrok" évét tartjuk itt a Virágsziromnál.:) Ez azért van, mert egyszerűen nem tudom megunni, hogy virágcsokrokat "kössek" ezekből a valódi, lepréselt virágokból.:) Tanult virágkötőként mondjuk nincs is ezen mit csodálkozni. :)

 

 

Tavaly nyáron a barátnőm szüleinek kertjében szüreteltem először ezt a virágot, és azon tanakodtunk, hogyan lehet igazán szépen lepréselni, hiszen ha már fogtál ilyen virágot a kezedben, tudod, hogy elég húsos, vastag, tele sok nedvességgel. Az már rögtön kiderült, hogy egy az egyben préselni nem feltétlenül a legjobb döntés, mert könnyen beposhadhat a virág az itatóspapír között, illetve nem gondoltam, hogy túl szép végeredményt adna így egyben-merthogy nagy.

 

S ekkor tanácsolta a barátnőm édesanyja, hogy mi lenne, ha ketté vágnánk hosszában, így már kevésbé vastag. Jó ötletnek tartottam, de elsőre mégsem tudtam elképzelni, hogy egy ilyen formát hogyan fogok tudni felhasználni.:) Úgyhogy egy jó darabig csak fogtam a kezemben, és néztem, és próbáltam értelmezni amit látok, és elképzelni, hogy mit kezdjek majd vele. Elsőre nem is jutottam túl messzire, hagytam is, hogy majd lesz vele valami. Csak idővel láttam meg benne a váza formát. Utána már tiszta sor volt, hogy ez a virág adja a természetes alapanyagát majd a vázacsokraim vázáihoz.:)

 

Azon a nyáron igyekeztem jó sokat gyűjteni, de kiderült hamar, hogy nem eleget.:) Így idén tavasszal az utolsó préselt vázácskáimat úgy őrizgettem, mint ha aranyból lennének. Azután, amikor ránk köszöntött a június, és a családhoz hazautazva láttuk, hogy borítva van a cserje virágokkal, akkor nagy munkába láttunk, s az idei szezonra több száz "vázával" készültünk fel - a családdal közösen. :) 

 

Itt pedig egy mini galéria, ahol Virágszirom képeslapok, faliképek láthatóak, trombita virág vázával, azaz ahogyan végül felhasználom őket. :)

 

Szeretettel,

 

Virágszirom
Mariska

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook

Elérhetőségek:

Jagicza Mariska

+36-70/602-0614                                              viragszirom.hu@gmail.com 

8600 Siófok

  • Virágszirom - Facebook
  • Virágszirom - Instagram
  • Virágszirom - Pinterest

© 2017 Virágszirom -  Proudly created with Wix.com

 NAIH-133745; NAIH-133746

Újkeresztenyekszerlogofeketepng.png