January 3, 2019

December 20, 2018

December 14, 2018

Please reload

Recent Posts

Szüreti dömping a Virágsziromnál - 3. rész

June 27, 2018

 

 

Fokozódik a helyzet :) ..., hiszen újabb részletet hoztam nektek, hogy megmutassam, mivé lesz egy kosár csodaszép friss virág a kertből. 


Mindezt azért teszem, hogy egy kis bepillantást nyerjetek, és lássátok a kertből a papírra folyamatot itt, a Virágsziromnál!

 

Nem hagyjuk elhervadni őket! :)

 

 

 

 

 

Sokan szeretjük a virágokat, közhely, mégis igaz. :) Magam is így vagyok vele. Emlékszem még a szülői ház csodaszép és hatalmas virágos kertjére, a nagy gyepre, de akár a lakásban tornyosuló rengeteg cserepes virágra.:) Így nőttem fel. Nyári szünetben megkaptam a napközbeni feladatot is, végiglocsolni az összes kerti virágot. Volt annyi belőlük, hogy sok-sok kört kellett fordulni a nagy locsolókannával... én voltam a kis vízhordó lány...:), de azt szerettem igazán, amikor a slag is előkerült, mert a munka egyből szórakozássá is vált, hiszen pancsolásba ment át az egész. :)

 

 

Úgyhogy elmondható, hogy mindig is jelen voltak az életemben a virágok. Csodáltuk őket a kertben, vagy bent a lakásban, a virágboltban vagy kint a piacon, és gyönyörködtünk a rengeteg féle és fajta vadvirágban is egy-egy kirándulás alkalmával.

 

 

 

Olyan természetes volt, hogy vagy az eredeti élőhelyükön kápráztatnak el bennünket, vagy pedig csokorba kötve, esetleg csak úgy szépen elrendezve a vázában.

 

Aztán a nekik kiszabott ideig éltek, tündököltek, s ahogy annak lennie kell, elhervadtak, s mi kidobtuk. Talán készítettünk fényképet a nagy várakozás után végre kinyílt amarilliszről, vagy a hatalmas pálmáról, esetleg az aktuális évi muskátli "rengetegről".:) De legfeljebb ezek maradtak meg belőlük.

 

 

 

 

Amikor Isten elvezetett engem erre az útra, és megmutatta, hogy virágokkal dolgozzak, el is mentem, és kitanultam a virágkötő szakmát. A képzés megkezdése után nem sokkal azonban előjött bennem ez az érzés, hogy egy elkészített szép virágcsokor egy hét után bizony elhervad. És valahol mélyen az a vágy égett, hogy szeretnék úgy a virágokkal dolgozni, hogy ne csak egy hétig díszítsen, szépítsen, ékesítsen egy otthont, egy irodát, hanem ha lehetséges, akkor tovább is. És persze itt most nem a művirágokra gondolok, annak ellenére sem, hogy manapság igen ízléses művirágok kaphatóak. :)

 

 

... a történet pedig hamarosan folytatódik... :)

 

 

 

 

Szeretettel,

 

Virágszirom
Mariska

Share on Facebook
Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook

Elérhetőségek:

Jagicza Mariska

+36-70/602-0614                                              viragszirom.hu@gmail.com 

8600 Siófok

  • Virágszirom - Facebook
  • Virágszirom - Instagram
  • Virágszirom - Pinterest

© 2017 Virágszirom -  Proudly created with Wix.com

 NAIH-133745; NAIH-133746

Újkeresztenyekszerlogofeketepng.png