January 3, 2019

December 20, 2018

December 14, 2018

Please reload

Recent Posts

Szüreti dömping a Virágsziromnál - 4. rész

June 28, 2018

 

 

Az átalakulás újabb szakasza...:)


Ez az adag trombitafolyondár kész is... irány a könyvlapok közé...; és van még egy titkos összetevőm a préselés folyamatában, de az maradjon is egyelőre titok...! :) Hogy miért teszem oda őket?

 

Mi itt a Virágsziromnál lepréseljük a virágokat, így kapunk egy szép és természetes anyagot, amivel faliképeket, képeslapokat, noteszeket, könyvjelzőket díszítünk. Így hozunk létre különleges és egyedi ajándékokat. Természetbarátok figyelem! :)

 

 

 

 

Hol is hagytam abba előző nap....? :) Ja igen, a "nem" művirágoknál.... :D

 

 

Arról meséltem nektek tegnap, hogy elindult bennem egy vágy, hogy virágokból, valódi virágokból tartós dísztárgyakat, ajándéktárgyakat készítsek. Nem is húztam az időt:), s hamar egymásra is találtunk a préseléssel, mint virág tartósítási technikával.

 

Nekiláttam az első próbálkozásoknak, elkezdtem a virágokkal, növényekkel ilyen formán is ismerkedni. Merthogy kellett, hiszen egészen más tulajdonságok jellemzik a virágszirmokat, virágfejeket, kacsokat, leveleket miután kivonjuk belőlük a nedvességet. Ugyan az a darab virág, levél... stb. marad, és mégsem. :)

 

 

 

Nézd csak meg ezt a csodaszép fej hortenziát. Így néz ki eredetileg, mielőtt nekiálltam lepréselni.

 

És itt már azt látod, hogy mivé alakult át ugyan az a virág. :)

 

Virágszirom pillanatkép: Előtte-utána. :D

 

 

Gyorsan történtek az események, én pedig szívtam magamba az új ismereteket, és égtem a vágytól a minél újabb és újabb tapasztalatok begyűjtésében, és nagy lelkesedéssel, heves szívdobogások közben kezdtem neki az első préselt virág termékeim elkészítésébe.

 

 

Beletelt bizony néhány hónapba, amíg összeszedtem azokat az alapvető ismereteket és tapasztalatokat, amelyekkel el tudtam indulni. :) S a jó hír, hogy a rutin már több, a tapasztalat is gyarapodott, de mint mindennel, ezzel is pont úgy van, hogy még mindig lehet újat tapasztalni.:)

 

 

 

Azonban a "munka", ami igazán nem is munka nagy kaland és nagy szerelem. Sokszor érzem, hogy Isten és a virágok vezetnek engem, amikor elkészítek egy újabb Virágszirom darabot, aztán magam is rácsodálkozok, örülök és gyönyörködök. :)

 

Két ugyan olyat nem tudok, és nem is fogok tudni készíteni, de ennek örülök is, hiszen ha kimegyünk a természetbe, ott sincs semmiből még egy ugyan olyan, sőt mi emberek is egyedi alkotások vagyunk. :) Ezért szeretem, hogy én is minden darabbal egy egyedit tudok létrehozni. :)

 

 

 

Egyedi, kézzel készített, kézműves házi áldás valódi préselt hortenziákból és vadvirágokból

 

 

 

....holnap újabb részletek látnak napvil(r)ágot! :)

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál! Vissza várlak! :)

 

 

 

Szeretettel,

 

Virágszirom
Mariska

Share on Facebook
Please reload

Follow Us
Please reload

Archive
  • Viragszirom Pinterest
  • Viragszirom Facebook

Elérhetőségek:

Jagicza Mariska

+36-70/602-0614                                              viragszirom.hu@gmail.com 

8600 Siófok

  • Virágszirom - Facebook
  • Virágszirom - Instagram
  • Virágszirom - Pinterest

© 2017 Virágszirom -  Proudly created with Wix.com

 NAIH-133745; NAIH-133746

Újkeresztenyekszerlogofeketepng.png